El Diamante

El Diamante

3000 Ft

Ország: Peru
Régió: Jaen
Termelő: Elvis Reineirio Tineo
Termesztési magasság: 1900
Fajta: Pache, Catuai, Pacamara
Feldolgozási eljárás: mosott

Kategória:
000

Peru az európai specialty fogyasztók számára még nemrég kevéssé ismert területnek számított.

1999-ben Brazíliában indult először a Cup Of Excellence program, amely az ország minden termelőjének esélyt adott a minőségi megmérettetésre. A legjobbak nemzetközi elismerésre, valamint az árverésekből befolyt jelentős bevételre tehettek szert. Azóta az egyre több termelő országban megszervezett versenynek rendkívül fontos szerepe van az egyes régiók, vagy egész országok minőségi kávétermelés felé történő orientálódásában.

Jó példa lehet erre Peru is, ahol többéves előkészületeket követően 2017-ben bevezetésre került a COE program. Néhány év elteltével izgalmasabbnál izgalmasabb kávék jelentek meg erről a területről.

Elvis Reineirio Tineo Rafael is, második generációs kávétermelőként, felismerte a minőségi fejlődésre irányuló befektetések fontosságát és a COE adta lehetőségeket. Két egymást követő évben részt vett a versenyen és 2018-ban 7. helyezést ért el a farmjáról származó tétel. Azóta tovább folytatja feldolgozási folyamatok tökéletesítését új módszereket alkalmazva mint, például, az előfermentáció különböző változatai.

További információk

Tömeg 250 g