Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/includes/fbwpml.php) is not within the allowed path(s): (/chroot/home/mtrmhu/mtrm.hu:/home/mtrmhu/mtrm.hu:/home/sessions/mtrmhu:/home/tmps/mtrmhu:/opt/remi/php74/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /chroot/home/mtrmhu/mtrm.hu/html/wp-content/plugins/facebook-for-woocommerce/includes/Integrations/Integrations.php on line 61
Muchagara AB – MTRM roast
Muchagara AB

Muchagara AB

3000 Ft

Ország: Kenya
Régió: Kirinyaga
Termelő: Baragwi Cooperative
Termesztési magasság: 1800m
Fajta: SL28, SL34
Feldolgozási eljárás: mosott

Kategóriák: , ,
000

Kenyában szabályozott árverési rendszerben zajlik a kávékereskedelem nagy része. Itt a termelő szövetkezetek, farmok nevében ügynökök jegyzik a tételeket, a másik oldalon nagy multinacionális kereskedő cégek teszik a vételi ajánlatokat. Ők adják tovább az árut az importőröknek, illetve nagyobb felhasználóknak. Érthető, hogy sok fontos információ elvész ebben a nehezen átlátható láncolatban.

Ugyanakkor, egyre több erőfeszítés történik a kereskedelmi gyakorlat közvetlenebbé tételére azzal, hogy az értékláncban nagyobb súlyt kapjanak a termelők és a felhasználók. A kínálatunkban lévő kenyai is a megszokottnál rövidebb úton került hozzánk.

Az 1959-ben alapított Muchagara feldolgozóállomás egyike a legrégebbi ilyen létesítményeknek Kenyában. Jelenleg több mint 1000, jellemzően 200-500 fás ültetvénnyel rendelkező, kistermelő termése kerül itt feldolgozásra.

További információk

Tömeg 250 g