érdekességek

  • Fermentáció

    Az erjesztés (más néven fermentáció) majdnem minden feldolgozási eljárásban jelen van, és a folyamat kondíciói és időtartama nagy hatással van az ízjegyek kialakulására. // Fermentation is present almost in every kind of processing procedure, and its…

  • A nyerskávé méretbeli osztályozása

    A nyerskávé méretbeli osztályozásának 1/64 hüvelyk a mértékegysége, pl. screensize 16-17 16/64 és 17/64 méretű szemeket jelent. // The unit of mesuring raw coffee is 1/64 inch, e.g. “screensize 16-17” means 16/64 and 17/64 inch beans.

  • Bosco lever – egy telivér megszelidítése

    Aki használt Bosco fejes karos-rugós espresso gépet, az tudja, hogy letisztultsága mellet mennyire robusztus, munkára termett szerkezet ez. Csapolásról csapolásra hibátlanúl hozza a tőle várt eredményt – a testes, kiegyensúlyozott, komplex ízhatású extraktumot. Ehhez nem bonyolult…

  • Bosco Lever

    Ahogyan egészen más feltenni egy lemezt, mint megnyomni a Lejátszás gombot a Winampban, úgy a digitális rendszerű kávégépek sem nyújtják ugyanazt az élményt, mint egy “analóg”, rugós-karos gép. Gyönyörű, ahogyan nesztelenül, lassan visszabillen a kar, és…