La Pila

La Pila

3250 Ft

Ország: Guatemala
Régió: Fraijanes
Termelő: Rodolfo Garcia
Termesztési magasság: 1700-1750m
Fajta: Bourbon, Red Catuai, Yellow Catuai, Pache
Feldolgozási eljárás: honey

Kategória:
000

A La Pila farmot vezető Rodolfo Garcia egész életét a kávénak szentelte. Szedőként kezdte, később az örökölt földterületen feleségével együtt önálló gazdálkodásba fogott. Tanulási vágy és innovációs készség jellemzi a munkáját. A környék vízhiányban szenved, így főleg honey és száraz feldolgozással készülnek a kávék. A honey feldolgozás során csak a tartályos áztatáshoz kell víz, hogy elkülöníthetőek legyenek az éretlen szemek, és csökkenjen a mikrobaszám, mielőtt hengerek segítségével eltávolítják a gyümölcshús nagy részét. Ezt követően magasított ágyakon szárítják a termést 16-18 napon át, kihagyva a mosott eljárásban szokásos fermentálást és a nagy vízfelhasználással járó pályás koptatást (mosást). A szemeken maradt pergamen hártya jellegzetes megjelenést kölcsönöz a honey feldolgozású nyerskávénak.

További információk

Tömeg 250 g