Mahembe #2

Mahembe #2

3000 Ft

Ország: Ruanda
Régió: Nyamasheke
Termelő: Justin Musabyiama
Termesztési szint: 1900m
Fajta: Red Bourbon
Feldolgozási eljárás: mosott

Kategória: Címkék: , ,
000

A Mahembe feldolgozó állomás tulajdonosa, Justin Musabyiama maga is termeszt kávét közel 8 ha területen, jó viszonyban van a környékbeli kis termelőkkel, ez nagy segítséget jelent a szüreti termésért folyó versengésben.

Az előválogatást maguk a farmerek végzik mielőtt a cseresznyék belekerülnek az állomás úsztató tartályaiba. A mosott eljárás során a depulpáló eltávolítja a gyümölcshéjt és a hús 70%-át, ezután 10-12 órán át szárazon fermentálódnak a magok (a kontrollált fermentálásnak kedvez az erre a vidékre jellemző hűvös időjárás). Mielőtt elkezdenék az afrikai magasított ágyakon a szárítást, még a pergamenhéj borította magokat méret alapján osztályozzák, mossák, és 16 órán át tisztavizes tartályokban áztatják. Az eltávolított gyümölcshúst később természetes talajjavítóként hasznosítják a farmon.

Hogy mi lett a végeredmény – kóstoljátok a csészében!

További információk

Tömeg 250 g