Fine coffees

  • 3250 Ft
    Quickview

    Kiajibbi AA

    , ,
    Ország: Kenya Régió: Kiambu Farm: Rioki Estate Fajta: SL34, SL28 Feldolgozási eljárás: mosott
    3250 Ft
    3250 Ft
  • 3250 Ft
    Quickview

    La Mora

    , ,
    Ország: Guatemala Régió: Huehuetenango Termelő: Eduardo Pablo Lorenzo Termesztési magasság: 1660-1708m Fajta: Catuaí, Caturra, Bourbon Feldolgozási eljárás: mosott
    3250 Ft
    3250 Ft
  • 2750 Ft
    Quickview

    Rosa Licor

    , ,
    Ország: Brazília Régió: Cerrado Mineiro Farm: Fazenda Pirapitigna Termesztő: Dayana K. Baptista Chamma Fares Fajta: Mundo Novo Feldolgozási eljárás: száraz
    2750 Ft
    2750 Ft
  • 3250 Ft
    Quickview

    Keramo

    , ,
    Ország: Etiópia Régió: Sidama Feldolgozóállomás: Keramo Termesztési magasság: 1900-2300 Fajta: Setami, mikicho, 72/158, 74/110 Feldolgozási eljárás: mosott
    3250 Ft
    3250 Ft
  • 5250 Ft
    Quickview

    Kóstoló szett

    ,
    Elsősorban filterezőknek szánt, 4 különböző kávét bemutató szett. Kínálatunk szerint választjuk ki az eltérő ízjegyekkel rendelkező tételeket, ezekből küldünk 4 db 100g-os csomagot.
    5250 Ft
    5250 Ft
  • 3250 Ft
    Quickview

    Laayyoo Natural

    , ,
    Ország: Etiópia Régió: Guji, Urage Termesztési magasság: 2100-2350m Fajta: őshonos variánsok Feldolgozási eljárás: száraz
    3250 Ft
    3250 Ft
  • 3250 Ft
    Quickview

    El Edén

    , ,
    Ország: Kolumbia Régió: Huila Termelő: Hugo Gonzalez Diaz Termesztési magasság: 1850m Fajta: Colombia Feldolgozási eljárás: mosott
    3250 Ft
    3250 Ft
  • 2750 Ft
    Quickview

    Yirga

    , ,
    Ország: Etiópia Régió: Yirgacheffe Gedeo Termelő: kistermelők Fajta: őshonos variánsok Termesztési magasság: 1800-2000m Feldolgozási eljárás: mosott
    2750 Ft
    2750 Ft

Eszközök

Kávézóknak

  • Quickview

    Bosco Lever

    Ahogyan egészen más feltenni egy lemezt, mint megnyomni a Lejátszás gombot a Winampban, úgy a digitális rendszerű kávégépek sem nyújtják ugyanazt az élményt, mint egy "analóg", rugós-karos gép. Gyönyörű, ahogyan nesztelenul, lassan visszabillen a kar, es zavartalanul figyelhetjuk, amint elindul és a csészébe nyúlósan folyik a sűrű, melaszos eszpresszó. Szerencsére a Műterem Kávézó megnyitásakor pont egy ilyen gépbe botlottunk, és máig semmi pénzert nem válnánk meg tőle. Ezek a gépek már elkészültükkor sem egy gyártósorról gördülnek le, hanem hosszú évtizedek tapasztalatával bíró mesterek keze alól kerülnek ki. Ilyen Signore Ottilio Bosco is, aki 1960 óta munkálkodik apró, nápolyi műhelyében, és a kisujjában vannak azok a fortélyok, amelyeket a tomeggyártás korában leginkább csak bonyolúlt elektronika tud helyettesíteni. A rendszer, analóg voltának köszönhetően, egyrészt megbocsátó, nem enged nagyot hibázni, másrészt rávezeti használóját az extrakció során lezajló folyamatok mélyebb megértésére. Nem véletlen, hogy az újhullámos szcéna éllovasai is elkezdték felfedezni maguknak a kávekeszítésnek ezt a módját, és egyre több, jól használható elemzés jelenik meg, amelyek méltóan rávilágítanak a dugattyús rendszerben rejlő lehetőségekre. Ha kiváncsiak vagytok a mi tapasztalinkra is, örömmel megosztjuk őket, nem utolsó sorban az ilyen géppel készült produktumot is megkóstolhatjátok nálunk, vagy ha arra szánnátok magatokat, hogy egy ilyen gépet használjatok akár otthon, akár kávézóban, keressetek fel bennünket!