El Carrizal
3750 Ft – 14000 Ft
Ország: Guatemala
Régió: Fraijanes
Termesztési magasság: 1600-1700m
Fajta: Pacas, Caturra, Bourbon
Feldolgozási eljárás: mosott
Carlos Durán Matias gazdasága az egyik legrégebbi termőterület ebben a régióban, 20 manzanával (kb. 14 hektár) kezdte, mely jelenleg 31 hektárosra nőtt. Olyan minőségi fajták jellemzik, mint a Typica, Bourbon és a Caturra. Ezt a tételt a gazdasághoz tartozó nedves malomban dolgozták fel. Carlos megemlíti, hogy hogy ez egy kis malom, de a minőségi feldolgozás és válogatás minden követelményét teljesíti. Az összes kávét teraszokon szárítják. A 18-25 °C közötti hőmérséklet és a bőséges csapadék mellett a gazdaság a fenntarthatóság jegyében Gravilea, Ingas és fenyő árnyékoló fákkal rendelkezik. Az a kávécserjék 1600-1700 méteres tengerszint feletti magasságban, agyagos talajon teremnek és természetes forrásvízzel táplálják őket. Ez a kávé a Pacas, Caturra, Bourbon, Pache, Typica és Anacafe 14 fajtákat tartalmaz.
További információk
size | 1000g, 250g |
---|---|
roast | espresso, espresso-filter, filter |