- jan172018
Tudtad? / Did you know?
By csillaRead moreTudtad? Történelmileg Kolumbiában amikor elszámolnak a termelőkkel a kávékereskedők, egy külön mértékegységet vesznek figyelembe: ez a carga. Ez 125 kg parchmentet jelent – ez a pergaminoban lévő száraz kávé, amelynek 70%-a lesz hántolt kávé. Azért pont 125 kg, mivel ennyit bírt el egy öszvér. Did you know? Historically in Columbia, when the coffee merchants settle with the producers, they
csilla - nov292017
Wet Hulling
By csillaRead moreEddig az indonéz kávék valahogy kiestek ízlélőbimbóink érdeklődési köréből, most viszont a Kilimanjaro Specialty Coffeesnak köszönhetően egy izgalmas felfedezést tettünk – a mikrolot neve Bener Mutiara, Szumátra Gayo régiójából származik, ahol egy sajátos feldolgozási eljárást alkalmaznak, helyi nyelven Gilig Basah, vagy angolul Wet Hulling. Indonesian coffees haven’t been so popular yet, but we discovered something thanks to Kilimanjaro Specialty Coffees
csilla - nov222017
Tudtad? / Did you know?
By csillaRead moreTudtad? Mosott eljárás esetén a gyümölcshús eltávolítását a betakarítás napján kell elvégezni ahhoz, hogy a spontán erjedést és az ezzel járó negatív ízhatásokat elkerüljék. Did you know? In the case of washed process, the flesh needs to be removed on the day of harvest to avoid spontaneous fermentation and negative flavor notes.
csilla - nov152017
Tudtad? / Did you know?
By csillaRead moreTudtad? Az erjesztés (más néven fermentáció) majdnem minden feldolgozási eljárásban jelen van, és a folyamat kondíciói és időtartama nagy hatással van az ízjegyek kialakulására. Did you know? Fermentation is present almost in every kind of processing procedure, and its conditions and duration have great impact on the emergence of flavours
csilla - nov112017
Tudtad? / Did you know?
By csillaRead moreTudtad? A nyerskávé méretbeli osztályozásának 1/64 hüvelyk a mértékegysége, pl. screensize 16-17 16/64 és 17/64 méretű szemeket jelent. Did you know? The unit of mesuring raw coffee is 1/64 inch, e.g. “screensize 16-17” means 16/64 and 17/64 inch beans.
csilla - aug162017
Bosco lever – egy telivér megszelidítése
By eduRead moreAki használt Bosco fejes karos-rugós espresso gépet, az tudja, hogy letisztultsága mellet mennyire robusztus, munkára termett szerkezet ez. Csapolásról csapolásra hibátlanúl hozza a tőle várt eredményt – a testes, kiegyensúlyozott, komplex ízhatású extraktumot. Ehhez nem bonyolult beállításokat, vagy különleges fortélyokat, csupán megértést követel. Lehet, hogy ez hiányzik a legjobban a mai digitalizált, siető világban? Örömünkre szolgál hogy az eddig több
edu
- Missing Consumer Key - Check Settings